[./regelgeving_im.html]
[./contributie_im.html]
[./inloggen_im.html]
[./index.html]
[./bestuur_im.html]
[./ledenvergadering_im.html]
[./missie_im.html]
[./hetregister_im.html]
[./vacatures_im.html]
[./adres_im.html]
[./organisatie_im.html]
[./im2dkamer2d_voordelen.html]
[./im2dkamer2d_voordelen.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
Volgende pagina
Vorige pagina
IM-Kamer: Hoofdpagina
Home
Informatie voor (toekomstige) leden
De IM-Kamer bestaat uit ondernemende afgestudeerde accountants die uitgekeken zijn op de wettelijke controle en de samenstelpraktijk of dat nooit geambieerd hebben.

De leden stellen hun kennis en ervaring in (tijdelijke) dienst van ondernemingen zonder gehinderd te worden door de vaak onnodige verplichtingen van andere beroepsorganisaties van accountants. Die verplichtingen maken volwaardig advies bezwaarlijk, soms zelfs onmogelijk.

De maatschappij is erg complex met veel nuances. Bij veel opdrachten blijkt regelgeving vaak zo onduidelijk en wisselend dat permanente educatie een belangrijke opgave is voor alle leden. Vandaar dat de leden afgesproken hebben binnen het IM- Kamer-netwerk gratis kennis en ervaring te delen. Dit onder voorbehoud van geheimhouding. Over actuele thema's kunnen leden informele netwerkbijeenkomsten beleggen(branche/regio).

Aldus garandeert de RMC-titel samen met het IM-Kamer-netwerk, de beroepscode, het tuchtrecht en collegiale toetsing het hoogst bereikbare niveau van beroepsuitoefening als interim- manager.

De overige voordelen voor leden treft u aan via de link Voordelen van het lidmaatschap van de IM-Kamer.
Informatie voor (toekomstige) cliƫnten van leden
De IM-Kamer heeft als leden consultants (RMC) en adviseurs (RCA), afgestudeerd als accountant en die zich kwalificeren als ondernemer ad-interim. Zij treden op als adviseur of als interim leiding van een onderneming of instelling. In tegenstelling tot de controlerend accountant is hij of zij de onafhankelijke deskundige die de onderneming kan adviseren en bijstaan op het gebied van financien, accountancy en algemeen bestuur. In die zin is ieder lid van de IM-Kamer door zijn ervaring en deskundigheid de adviseur bij uitstek, ook in het MKB.

De leden van de Kamer zijn door hun specifieke deskundigheid in staat om naar wens opdrachten uit te voeren zoals:
  • de leiding of het bestuur van (delen van) een organisatie (tijdelijk) vervangen,
  • aanpassingen in (delen van) de organisatie (turn-around) voorbereiden/uitvoeren,
  • specialistische projecten voorbereiden en uitvoeren,
  • hooggekwalificeerde en onmisbare medewerkers (tijdelijk) doen vervangen.  

De IM-Kamer staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid door beroepscode en tuchtrecht naast collegiale toetsing, de afgeronde opleidingen (ieder lid van de OvRAN is afgestudeerd accountant) en verplichte permanente educatie.

Door hun hoge opleidingsniveau en tenminste 10 jaar werkervaring, onderscheiden IM-leden zich van veel andere interim-managers. De kennis en ervaring van alle collega's in hun netwerk is ook voor u onmiddelijk beschikbaar.

Via hun profielen samen met een zoekfunctie kunt u gebruik maken van hun specifieke ervaring en deskundigheid.  Zie Profielenpagina .